25 aprilie 2015

Tainele mamaligii

    Multi dintre voi doresc sa aiba rezultate bune cu o investitie cat mai mica. Ei bine, acest lucru este mai rar posibil, deoarece pestele, la fel ca si noi are pretentii. Astfel ca , daca vrem sa avem rezultate trebuie sa-i dam ceea ce doreste. Cu toate acestea putem face mici artificii, care sa ne ajute sa obtinem acelaşi efect, cu o suma de bani mai mica. Prin urmare, dupa multe incercari si sfaturi primite de la marii pescari ai tinuturilor mele, am ajuns la concluzia ca cea mai buna reteta de mamaliga este cea traditionala, care a fost si inca este folosita de foate multi pescari.
  
        Din dorinta de a avea ceva personalizat, la aceasta reteta am mai facut mici adaugiri (acestea le veti vedea  in randurile ce urmeaza). 
        Pentru a prepara aceasta mamaliga, avem nevoie de urmatoarele: 1 kg de faina, 1 kg de malai, 5-6 linguri de zahar (se poate folosi si mierea, dar este cam scumpa, asa ca ne rezumam la zahar), un varf de sare si o esenta de vanilie. Se pun faina, malaiul, zaharul si sarea intr-o galeata/lighean, se amesteca dupa care veti pune esenta de vanilie. Aici avem doua posibilitati: prima ar fi sa adaugam esenta de vanilie peste apa, iar a doua ar fi sa o punem direct peste amestec si sa o incorporam in acesta. Urmeaza sa adaugam treptat apa, pana cand obtinem o compozitie omogena care seamana cu aluatul de paine. 


        In imaginea din dreapta am pus doar jumatate din cantitatile enuntate mai sus, deoarece la momentul respectiv nu aveam nevoie de prea multa nada.(Cititi regula de la sfarsitul articolului!!).



ATENTIE! Nu puneti prea multa apa, amestecul va fi prea moale .


        (Practic,  amestecul obtinut este unul simplu, dar dupa cum am amintit mai sus, se pot face mici artificii, si anume: se poate adauga un ou, pentru ca nada sa fie cat mai vizibila pe fundul intunecat al apei).

        Dupa ce mixtura a inceput sa se omogenizeze, se aduga oul si se framanta in continuare pana obtineti o compozitie galbena ca cea din imagine. Se lasa  5-6 minute sa se imbine aromele, dupa care  o impartiti, in functie de ce cantitate aveti, in 3-4 bucati egale si le introduceti in pungi ( de preferat este sa folositi doua pungi, pentru siguranta). Le modelati pana obtineti niste turte.
                        
     ATENTIE!  Nu scoateti tot aerul din pungi, pentru ca in momentul in care le veti pune la fiert, acestea se vor lipi de fund. Cand ati terminat de facut turtele, puneti o oala cu apa la fiert. In momentul fierberii introduceti turtele in apa si lasati-le cam 15 minute( pe fiecare).





        Dupa fierbere le scoateti din apa si le puneti pe un prosop pentru a se raci.

                                      
REGULA: Intotdeauna se vor folosi cantitati egale de malai si faina, pentru ca amestecul obtinut sa fie cat mai omogen.
                          
     



Sper ca reteta mea v-a fost de ajutor si ca ati reusit  sa obtineti rezultatele asteptate.

FIR INTINS TUTUROR !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu